Bugün, 16 Haziran 2025 Pazartesi

Türkiye-Azerbaycan Erzurum'da tek yürek oldu

Nahçıvan Devlet Flarmoni Orkestrası konseri mest etti

BELEDİYELER 8.05.2024 18:42:00 0
Türkiye-Azerbaycan Erzurum


Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 101. yılı anısına Erzurum’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Dostluk Konseri dinleyenleri hem duygulandırdı hem coşturdu.
Azerbaycan Cumhuriyeti Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Flarmoni Orkestrası, Haydar Aliyev’in doğumunun 101. yılı münasebetiyle Erzurum’da bir konser verdi. İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen konsere ilgi oldukça fazla oldu. Programa; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Cebi Quliyev ve davetliler katıldı.
Yapılan konuşmalarda Türkiye-Azerbaycan arasındaki dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak bunun her anlamda geliştirilmesi ve pekiştirilmesi için gayret gösterilmesi gerektiği dile getirildi. Konuşmaların ardından Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Flarmoni Orkestrası üyeleri hem Azerbaycan hem de Türkiye’den eserleri icra etti. Davetliler de zaman zaman sanatçıların eserlerine eşlik etti.

110 yıl sonra tarihi canlandırma

Atatürk Üniversitesi oda orkestrası ilk konseriyle sanatseverleri büyüledi

Otobüsten inen kadın yolcuya motosiklet çarptı

Ticaret Bakanlığı'ndan Erçimsan Holding Genel Kurulu hakkında açıklama

Öğrenciler duruşma salonunda hukuk ve adalet dersi yaptı

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazartesi 17.3 ° / 3.1 °