Bugün, 16 Haziran 2025 Pazartesi

Palandöken Kültür Yolu Festivali'nde 1 milyon 360 bin kişi kültür ve sanatla buluştu

Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali'nde 1 milyon 360 binin üzerinde kişinin katılımı ile 4 binden fazla etkinlik düzenlendi.

MANŞET HABERLER 29.08.2023 12:47:00 0
Palandöken Kültür Yolu Festivali


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere 2021 yılında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlattığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Kapadokya’nın ardından bu yılki ikinci ve üçüncü etapları Trabzon ve Erzurum’da tamamlandı. 19 Ağustos’ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başlayan Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali, 27 Ağustos’ta sona erdi. Festivalde 37 ayrı mekanda düzenlenen 4 binden fazla etkinliğe bin civarında sanatçı katılırken, festival boyunca 1 milyon 360 binin üzerinde katılımcı etkinliklere ilgi gösterdi.
Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda Ferhat Göçer, Bengü, Yavuz Bingöl, Elif Buse Doğan, Ali Kınık, Uğur Işılak, Alişan, Sinan Akçıl, Fatma Turgut konserleri gerçekleşti. Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve halk dansları toplulukları da Erzurum’da izleyiciyle buluşurken, 2017 yılında hayatını kaybeden Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal da anıldı. Ayşegül Zaim ve Enver Merallı’nın ‘İbrahim Erkal'a Saygıyla’ konseri Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda dinleyicilerle buluştu.
Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Türkiye'nin hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ'ın ‘Hiç’ sergisi festival boyunca Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Erzurum Çifte Minareli Medrese’de görüldü. 19-20 Ağustos tarihlerinde ise Erzurum’da Konaklı Kayak Merkezi'nde çadır kampı ve Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği 2022 yılında 20’ncisi gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasının sergisi ve ödül töreni ise Erzurum Resim ve Heykel Müzesi'nde (Kongre Binası) Palandöken Kültür Yolu çerçevesinde gerçekleştirildi.

110 yıl sonra tarihi canlandırma

Atatürk Üniversitesi oda orkestrası ilk konseriyle sanatseverleri büyüledi

Otobüsten inen kadın yolcuya motosiklet çarptı

Ticaret Bakanlığı'ndan Erçimsan Holding Genel Kurulu hakkında açıklama

Öğrenciler duruşma salonunda hukuk ve adalet dersi yaptı

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazartesi 17.3 ° / 3.1 °