Bugün, 29 Temmuz 2025 Salı

Köylülerin imdadına DSİ ve belediye yetişti

Köylülerin imdadına DSİ ve belediye yetişti

YAŞAM 27.04.2025 14:14:00 0
Köylülerin imdadına DSİ ve belediye yetişti


Erzurum’un Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve eriyen kar suları nedeniyle Dümbüllü Deresi taşmış ve Çatak Mahallesi tehlike altına girmişti. Köylülerin imdadına DSİ ve Oltu Belediye ekipleri yetişti, çalışma başlatıldı.
Geçtiğimiz yaz sel afetinin ardından DSİ ve Oltu Belediyesi tarafından yapılan taşkın koruma (takimat) çalışmaları, son yaşanan selde yeniden zarar gördü. Derede su seviyesinin kritik düzeye ulaşması, çevredeki grup mahalleleri yeniden tehlike altına almıştı. DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve Oltu Belediyesi vatandaşların haklı serzenişlerine cevap verdi. Taşan Dümbüllü Deresi’nin köye daha fazla zarar vermemesi çalışma başlatıldı.
Gelişmeler üzerine Oltu’nun Çatak Mahallesi Muhtarı Engin Taşkın, DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi'ye teşekkür etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Damal’da halk ekmek fırını açtı

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici göreve başladı

Çalışanlara yangın bilgilendirmesi

Polisten drifte geçit yok, sürücüye 48 bin 559 TL ceza kesti

Çalışanlara yangın bilgilendirmesi

Erzurum Un Helvası artık coğrafi tescilli

Erzurum ve çevresi için kavurucu sıcaklık uyarısı

Sıcaktan bunalan çocuklar yüzme kurslarına akın etti

Vakıflardan 176 çocuğa sünnet şöleni

"Cumhuriyeti Kuran Şehirler " Erzurum’da buluştu

Salı 30.7 ° / 16.9 °
Çarşamba 30.5 ° / 16.2 °
Perşembe 30.7 ° / 16.9 °