“Cumhuriyete Doğru" Erzurum'da ikinci kez sahne aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde sahneye konulan “Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu Erzurum’da ikinci kez sergilendi.

KÜLTÜR SANAT 9.03.2024 15:46:00 0
“Cumhuriyete Doğru


Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda izleyiciyle buluşan tiyatro oyunu, Milli Mücadeleyi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş serüvenini konu ediniyor. Milli Eğitim Bakanlığının Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında hazırladığı oyun, Erzurum'da ikinci kez sahnelendi. Bora Severcan'ın yazıp yönettiği oyunda, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının Türk milletinin desteğiyle Milli Mücadele'yi başlatmaları anlatılıyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda sahnelen oyun ile alakalı yaptığı değerlendirmede, oyuncuların oyunculuğun ötesinde dostları olduğunu belirterek, “Yarım kalan bir oyunu tamamladık. Onlar aynı zamanda benim dostlarım. Oyunculuğun ötesinde ben hepsine dost olarak teşekkür ediyorum. 4 sene önce konuşup yarım kalınca insan demoralize olur, morali bozulur. O moral bozukluğundan sonra bir daha yola çıkmak zordur. Ben onlara 'tekrar yola çıkalım' dediğimde beni kırmadıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Cumartesi 20.2 ° / 9 °
Cumartesi 20.2 ° / 9 °
Pazar 20.5 ° / 8.6 °