Bugün, 16 Haziran 2025 Pazartesi

Başkan Sekmen’den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Sekmen’den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

BELEDİYELER 24.11.2023 18:29:00 0
Başkan Sekmen’den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında öğretmenlik mesleğinin tarihimiz ve kültürümüzdeki anlam ve önemine değinirken, öğretmenlerin geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi çok büyük bir sorumluluğu da üstlendiğini bildirdi.
Öğretmenlerin yalnızca bilgi ve birikimlerini değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi de sonraki kuşaklara aktararak nesiller arasında birer köprü vazifesi gördüklerini belirten Başkan Sekmen, Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım’ın, bu kutsal mesleğin gereklerini samimi bir özveriyle ifa etmeye çalışan bütün öğretmenlerin emeklerini, gayretlerini ve fedakârlıklarını anmak için de bir hatırlama vesilesi olduğunun altını çizdi. Medeniyetimizin kökeninde “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek” hadis-i şerifinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, “Öğretmenler, hayat boyu sürmesi gereken öğrenme faaliyetinde bize yol gösteren rehberlerimizdir; bu nedenle milletimizin nazarında öğretmenlik mesleği çok saygın ve kıymetli bir makamdadır” kaydını düştü.

“Öğretmenlik müstesna bir meslektir”
“Eğitim, toplulukları çağdaş uygarlık düzeyine yükselten vazgeçilmez bir araçtır. Yarınlar adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir” diyen Başkan Sekmen, mesajında şunları kaydetti: “Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nice büyük şahsiyet ve devlet adamlarına sahip necip bir milletiz. Öğretmenlik mesleğinin bizim eğitim ve kültür tarihimizde çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin banisi, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplumu oluşturmak adına en büyük sorumluluğu kuşkusuz öğretmenlere yüklemiştir. Lider Türkiye’nin geleceğini yetiştiren öğretmenlerimizin ülkemizin bilgi kaynağı olduğunu bir an olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Hemşehrimiz, Erzurum Mebusumuz, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında bütün öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim neferlerimize selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

110 yıl sonra tarihi canlandırma

Atatürk Üniversitesi oda orkestrası ilk konseriyle sanatseverleri büyüledi

Otobüsten inen kadın yolcuya motosiklet çarptı

Ticaret Bakanlığı'ndan Erçimsan Holding Genel Kurulu hakkında açıklama

Öğrenciler duruşma salonunda hukuk ve adalet dersi yaptı

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazartesi 17.3 ° / 3.1 °