Bugün, 16 Haziran 2025 Pazartesi

Bakan Tekin: “Öğretmenlik Meslek Kanun Meclis’in takdirinde”

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

SÜRMANŞET 18.09.2024 13:40:00 0
Bakan Tekin: “Öğretmenlik Meslek Kanun Meclis’in takdirinde”


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’daki programı kapsamında Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti. Okulda çiçeklerle karşılaşan Bakan Tekin, öğretmen ve öğrencilerin düzenlediği mini konseri dinledi. Bakan Tekin daha sonra öğretmenler odasında meslektaşları ile bir araya gelerek öğretmenlerin taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, buluşmada öğretmenlerin Öğretmenlik Meslek Kanuna ilişkin yeni düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceğini sorması üzerine, "Bilindiği gibi ÖMK düzenlemesi Meclis’imizde ele alınacak. Konu Meclis’imizin takdirindedir. Yasalaşması halinde hemen uygulamaya geçeceğiz." dedi.
Öğretmeneler, Bakanlığın bu yıl hayata geçirdiği ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlendiği uygulamadan dolayı teşekkür etti. İstişare kültürüne önem verdiklerini belirten Bakan Tekin, öğretmenlerin sahadaki uygulamalara yönelik görüş ve önerilerini dikkate alarak yol haritası belirlediklerini kaydetti. Bakan Tekin, tüm imkânlarıyla öğretmenlerin yanında yer almaya devam etti deneklerini kaydetti. Buluşmada Bakan Tekin, daha sonra Yavuz Keleş, Sevcan Eser ve Yavuz Selim Yıldırım isimli öğretmenlere doğum günü sürprizi yaptı, pasta kesti. Bakan Yusuf Tekin, daha sonra okulun sanat sokağını ve atölyeleri gezerek okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

110 yıl sonra tarihi canlandırma

Atatürk Üniversitesi oda orkestrası ilk konseriyle sanatseverleri büyüledi

Otobüsten inen kadın yolcuya motosiklet çarptı

Ticaret Bakanlığı'ndan Erçimsan Holding Genel Kurulu hakkında açıklama

Öğrenciler duruşma salonunda hukuk ve adalet dersi yaptı

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazartesi 17.3 ° / 3.1 °