Bugün, 17 Haziran 2025 Salı

 Güvenlik korucuları ihtiyaç duyulması halinde afetlerde görev alacak

Erzurum’da Güvenlik Korucusu Yerel Destek Ekibi kuruldu

GÜNCEL 4.04.2022 11:44:00 0
 Güvenlik korucuları ihtiyaç duyulması halinde afetlerde görev alacak

Terörle mücadelede çerçevesinde büyük bir başarı sağlayan güvenlik korucuları, ihtiyaç duyulması halinde artık afetlerde de görev alacak.
Erzurum’da Güvenlik Korucusu Yerel Destek Ekibi kuruldu. Ekipte, 50 güvenlik korucusu ile 10 rütbeli personel görev alacak. Afet ve Acil durum hallerinde etkin müdahale ve hızlı bir iyileştirme yapılabilmesi için afetler öncesinde planlama, tatbikat ve eğitimler gerçekleştiren AFAD, terörle mücadele büyük kahramanlık ve başarı gösteren güvenlik korucularını da eğitime aldı.
Erzurum AFAD eğitmenleri tarafından İl Jandarma Komutanlığına bağlı Hınıs, Karaçoban, Tekman, Karayazı, Oltu, Horasan, Köprüköy, Pasinler, Çat, Şenkaya’da görev yapan 50 güvenlik korucusu ve 10 rütbeli personele, afet farkındalık, etik değerler ve çadır kurma eğitimleri verilerek bilgi ve becerileri geliştirildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda AFAD Başkanlığınca gerçekleştirilen eğitimlere dahil edilen güvenlik korucuları, ihtiyaç duyulması halinde saha düzenlemesi, çadır kurulumu, lojistik depo gibi işlerinde görev alacaklar.

Elektrik akımına kapılan kadın hayatını kaybetti

Erzurum’da bir ayda 694 uçuş gerçekleşti

Altınordu futbol şenliği Erzurum’da yapıldı

Türkiye’nin ilk kadın kooperatifi kıraathanesi

Tarihi tabyalara at ve bisikletlerle ulaştılar, zirveden paraşütle atladılar

DSİ’den yeraltı sularına mercek

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Salı 15.1 ° / 3.1 °
Çarşamba 18.4 ° / 1.7 °
Perşembe 20.4 ° / 4.8 °