Bugün, 23 Mayıs 2025 Cuma

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı Erzurum'da başladı

Türkiye'de dilbilim alanında akademik birikimin ve bilimsel etkileşimin en köklü alanlarından olan Ulusal Dilbilim Kurultayı, 38. kez Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşt

KARE MANŞET 1 22.05.2025 14:25:00 0
38. Ulusal Dilbilim Kurultayı Erzurum

Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde düzenlenen 38. Ulusal Dilbilim Kurultayı'na alanında uzman isimler katılıyor.
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esma Sönmez Öz'ün Düzenleme Kurulu Başkanlığını üstlendiği kurultay, 22-23 Mayıs 2025 tarihlerinde Atatürk Üniversitesinde başladı. Açılış konuşmalarında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Keleş, dil kurultayına ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. 38. Ulusal Dilbilim Kurultayı'nın sunumları Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kamil İşeri'nin "21. Yüzyıl becerileri çerçevesinde dilbilim bölümlerinin öğretim programlarının değerlendirilmesi" konusuyla başladı. 2 gün sürecek olan kurultayda dilbilimine dair 46 bildiri yayınlanacak.

Erzurum'da ilk kez düzenlendi
Kurultayın açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Esma Sönmez Öz, 38. Ulusal Dilbilim Kurultayı'nı Erzurum'da düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitemiz, yalnızca akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda kültürel zenginliği, güçlü araştırma yapısı ve tarihi dolusuyla da bilimsel toplantılara ev sahipliği yapma konusunda büyük bir gurur kaynağıdır. Erzurum'un soğuk hava şartlarına rağmen içtenliğiyle ısıtan havası içinde sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 38. yıldır devam eden Dilbilim kurultayının ilk kez Erzurum'da düzenleniyor olması ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü adına ev sahipliği yapıyor olmanın büyük bir onur duyuyoruz. Bu yılki kurultayımızda 46 bildiri, 9 poster sunum ve 1 yuvarlak masa oturumu ile dilbiliminin güncel sorunlarını ve yenilikçi yaklaşımlarını tartışacağız" dedi.

Gençler türküleriyle dinleyenleri mest ettiler

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı Erzurum'da başladı

Karayazı ters lale festivali başlıyor;

Uzundere'de midibüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Erzurum'da tarıma güçlü destek

"Camiye gidiyorum" diye evden çıktı, 24 saattir kayıp

Misafir kirazında hasat vakti

Kurt kulağı çiçekleri açtı

Karayazı’da hortum ve fırtına enerji hatlarını vurdu

Uzundere’nin çiçek kadınları yılda 1 milyon fide üretiyor

Cuma 19.5 ° / 6.3 °
Cumartesi 20.1 ° / 6.6 °
Pazar 19.7 ° / 5.6 °