Bugün, 16 Haziran 2025 Pazartesi

104 yıldır dinmeyen acı

Alca şehitleri mezarları başında anıldı

10.03.2022 14:02:00 0
104 yıldır dinmeyen acı

1918 yılında Ermeni Taşnak çeteleri tarafından acımasızca katledilen 278 vatandaş için her yıl olduğu gibi bu yıl da anma töreni düzenlendi.
Aziziye’nin Alaca Mahallesi’nde 104 yıl önce meydana gelen menfur hadisede Ermeni çeteleri kadın, erkek, çocuk demeden köy meydanında süngüleriyle çok sayıda kişiyi katletmişti. Asrın en büyük hadiselerinden biri olduğu dilden dile dolaşan katliam bir kez daha lanetlenerek, şehitler anıldı, dualar okundu.
Tören, Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Büyükşehir Belediyesi Başkavekili Fevzi Polat ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın katıldığı törende protokolün şehitliğe çelenk sunumu ve askeri manganın havaya saygı atışı ile başladı. Ardından Alaca ilkokulu öğrencilerinin şiirler okuması ile devam etti.
Törende konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Alaca’nın 104 yıldır dinmeyen bir acı olduğunu ifade ederek, "Burada 104 yıl önce bir katliam gerçekleştirildi. Şunu ifade etmek lazım burada yaşanan vahşetin tarihsel süreç boyunca önemli olduğunu ve unutturulmaması gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. Geçmişten günümüze Türk milletinin bu topraklarda büyük mücadelelerle kaldığını ifade etmek lazım” dedi.
Konuşmaların ardından mezarlık başında dua edilmesi ile tören sona erdi.

Tarihi tabyalara at ve bisikletlerle ulaştılar, zirveden paraşütle atladılar

DSİ’den yeraltı sularına mercek

Kooperatifleşmeye tarım makinesi desteği

Belediyelerin kültürel kurslarına yoğun ilgi

110 yıl sonra tarihi canlandırma

Atatürk Üniversitesi oda orkestrası ilk konseriyle sanatseverleri büyüledi

Acemi kasaplar acil servilerde yoğunluk oluşturdu

Erzurum'da üzerine kurbanlık düşen adamın ayağı kırıldı

Erzurum’un mera varlığı masaya yatırıldı

İspir’de bir yıl önce yapılan duvardaki çatlamalar vatandaşları tedirgin ediyor

Çifte Minareli Medrese'de "Öğrenme Şenliği" sergisi açıldı

TBMM’nin 105. yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluştu

Pazartesi 17.3 ° / 3.1 °
Salı 15.1 ° / 3.1 °
Çarşamba 18.4 ° / 1.7 °