Tarih: 10.09.2025 18:04

İspir Güllübağ Tüneli karanlığıyla kazalara davetiye çıkarıyor

Facebook Twitter Linked-in

Tünel içindeki aydınlatmaların çoğu çalışmazken uyarı tabelalarının ikaz ışıkları da devre dışı kaldı. Gece saatlerinde ve kötü hava şartlarında sürücüler büyük tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.
Onlarca kaza yaşandı
Vatandaşların defalarca yaptığı şikayetlere ve haberlere rağmen yetkililerden bir adım gelmedi. Geçtiğimiz yıl tünelde ölümlü bir kaza yaşandı, bu kış ise tünel çıkışında maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Her defasında tehlike gözler önüne serilmesine rağmen Karayolları yetkilileri bölgede henüz tedbir almadı.

Coğrafi şartlar riski katlıyor
Güllübağ Tüneli'nin bulunduğu bölge, yüksek kayalıklar ve zorlu coğrafi yapısıyla dikkat çekiyor. Bunun yanında bölgede yaban keçileri, ayılar, domuzlar, su samurları, tavşanlar ve farklı vahşi hayvanlar sık sık yola çıkıyor. Aydınlatmanın olmayışı, hem sürücülerin hem de bu canlıların hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Sürücüler tepkili
Sürücüler, "Bu bölgede defalarca kaza oldu, ölümler yaşandı, hâlâ hiçbir önlem alınmadı. Bölgede tünel girişi ve çıkışında mutlaka gerekli tedbirler alınmalı" diye tepki gösterdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —